Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kaleido Stage

28. 8. 2007

Kaleido Stage je příběh o jedném velkém snu šesnáctileté dívky jménem Sora Naegino...

Když byla malá holčička viděla představení v Kaleido Stage (Hvězdné Jeviště). Kaleido Stage je něco jako cirkus, je to obří nádherné místo ležící na moři. Zde velmi nadaní akrobati společně vytvářejí různá akrobatická představení. Sora byla na pohádce "Alenka v říši divů". Na tomto představení byla se svými rodiči. Naneštěstí její rodiče později zemřeli a Sorě byla přidělena nová rodina. Poslední vzpomínka na její rodiče byla Kaleido Stage, proto začala chodit na gymnastiku, aby jednoho dne mohla v Kaleido Stage vystupovat.

Už od svých pěti let tvrdě trénovala a chodila na gymnastiku a až dovršela šesnácti let, vyrazila na konkurz do Kaleido Stage až do Ameriky (Sora je z Japonska).

Na konkurz dorazila pozdě a měla velmi velké problémy na něm uspět. Šéf Kaleido Stage Kalos ji ale přijal, protože hned na první pohled poznal, že má talent a jednou z ní bude Kaleido Star - Největší hvězda Kaleido Stage. Sora byla šťastná, dostala se do Kaleido Stage, takže její největší sen se naplnil. V Kaleido Stage se jí zjevil Kejklíř - Duch Jeviště, který jí občas předpovídal budoucnost a řekl jí, že každý kdo Kejklíře vidí, toho si vyvolilo jeviště. Ale Kaleido Stage bylo jiné, než když tu byla s rodiči. Nebylo to místo plné smíchu, ale každý si tu záviděl. Tohle nebyl Sořin sen.

Sora v Kaleido Stage předvedla několik představení. Nejdříve byla jen klaunem a rozdávala dětem hračky, později se naučila předvést číslo na hrazdě zvané Zlatý Fénix a nakonec dostala hlavní roli v "Mořské víle". Skamarádila se s Miou a Annou, se kterými dostala roli jako "Dobrá víla". Další její velkou rolí byla pirátka v "Pohádkách tisíce a jedné noci".

Jejím úkolem bylo bojovat s Leilou Hamilton na pohybujícím se provaze. Leila Hamilton byla Kaleido Star a také Sořin nedostižný vzor. Leila byla stejně jako všichni ostatní v Kaleido Stage zlá. Sora se s ní ale postupem času skamarádila a změnila ji. Změnila ji stejně jako celou Kaleido Stage. Konečně Sora dosáhla svého snu. Kaleido Stage teď bylo místo plné lásky, smíchu a míru, tak jako když tu byla s rodiči.

Takto by mohl příběh skončit, ale nastal tu další problém. Kaleido Stage koupil Yuri Kilian - druhá hvězda Kaleido Stage po Leile. Kaleido Stage koupil z jednoho důvodu - aby se pomstil Kalosovi. Kalos je šéf Kaleido Stage. Kalos měl totiž menší podíl na smrti Yuriho otce. Všichni byli smutní, že v Kaleido Stage končí.

Ale stalo se něco neuvěřitelného. Leila začala také vidět Kejklíře a to znamenalo, že si ji jeviště vyvolilo stejně jako Soru. Kejklíř Soře a Leile řekl o Legendárním Akrobatickém čísle, které by mohli dokázat předvést. Yuri Soře a Leile navrhl, že když toto číslo dokáží předvést, vrátí Kaleido Stage zpátky. Sora s Leilou souhlasiy a odjely do Grant Kaňonu, kde je opravdu velmi tvrdě Kalos trénoval. Leila si poranila rameno, ale nikomu o tom neřekla. Doktorka jí řekla, že číslo s tím ještě předvede, ale potom už nikdy nebude moci vystupovat. Leila s tímhle plně souhlasila a dále to tajila.

Konečně nastal osudný den. Všichni Soře a Leile věřili. Jestli to číslo dokáží, Kaleido Stage se vrátí zpět. Kejklíř jim prozradil v čem toto číslo spočívá. Sora s Leilou to nakonec zvládly a díky nim si všichni kdo to číslo viděli uvědomili pravou podstatu života. Sora s Leilou to dokázaly, zachránily Kaleido Stage.

Ale Leila Soře řekla, že už se na jeviště nikdy nesmí vrátit, jelikož si poranila rameno. Také jí řekla, že chce aby Sora byla jejím snem a že věří, že jednoho dne se stane opravdovou Kaleido Star...

O několik měsíců později do Kaleido Stage přijel nový akrobat, který bude vystupovat se Sorou - Leon Oswald. Leon byl jetě chladnější než kdysi Leila. Také se do Kaleido Stage dostala další akrobatka - May Wong.

Leon se Sorou vůbec nechtěl vystupovat, protože mu prý nesahala ani po kotníky. Kaleido Stage přijela navštívit Leila, aby Kalosovi mohla předat pozvánku na Festival, kde spolu páry předvádějí akrobatická čísla a vždy se vybere ten nejlepší. Minulý rok na něm Leila s Yurim předvedli Zlatého Fénixe a vyhráli. Kalos řekl, že na Festival pojede Leon buď se Sorou nebo s May.

A tak začal boj o to kdo bude schopný s Leonem vystupvat. Sora s May soupeřily v mnoha číslech, ale Leon si nakonec vybral za partnerku May. Leon s May tedy pojedou na Festival a předvedou Ďáblovu Spirálu.

Jenže Sora se jen tak lehce nevzdá a odjede do Paříže za Yurim, který musel také pozvánku dostat. Yuri se Sorou souhlasil a rozhodli se předvést Andělské číslo.

Na Festivalu všichni byli zlí a závistiví a to Soru trochu odrazovalo. Když s Yurim přišli na řadu, Sora tu zlost všech okolo nevydržela a uprostřed Andělského čísla se rozplakala. Andělské číslo bylo na první cenu, ale jelikož ho Sora nedokončila, vyhráli May s Leonem.

Sora z toho byla tak smutá, že odjela z Kaleido Stage domů, ale později se vrátila. Kalos ji už ale nepřijal. Soře to nevadilo a sama se nabídla, že bude v Kaleido Stage zadarmo pomáhat.

Sora byla tak skromná, až Leonovi začala připomínat jeho mladší mrtvou sestru Sofii.

Později Sora mohla opět vystupovat a Kalos s Yurim navrhli nové představení - Labutí jezero, které se zakončí Andělským číslem. Do hlavní role(Odeta) nasadili Soru, a Leona jako prince. Sora tvrdě podstupovala Leonovy intenzivní tréninky.

Nakonec to Sora dokázala, dokázala Andělské číslo v plné kráse a stala se tak opravdovou Kaleido Star. Na konci ji Leila řekla, že Sora už není její sen, ale pýcha...

Kaleido Star je narozdíl od většiny anime reálné, asi až na nepředveditelná akrobatická čísla a tzv. Ducha jeviště Kejklíře. Jinak je to spíš takový životní příběh dívky, která má až moc nadání a štěstí.

Kresba je celkem pěkná, nevyskytují se tam žádné okaté prsatice, výrazné citové výlevy, boje s meči, či krev. Líbí se mi kombinování strnulých obrazů a pohybu při předvádění akrobatických čísel . Jinak fandím Kejklířovi, kterého Sora neustále obmotává izolepou, nebo svazuje šátkem, aby ji nešmíroval když se jde sprchovat.

Postavy!

ObrazekSora Naegino-její věk je 16let.Měří 160cm.Narodila se v Japonsku.Její Koníček je intenzivní trénink.Její největší sen Stát se Kaleido Star.Sora je veselé a aktivní děvče,je odvážná a nikdy se nechce vzdát.Mia a Anna ji neměly ráda ale pak ji začali důvěřovat.Z nich tří jsou nejlepší přítelkyně.Po zklamání že její rodiče zemřeli ji adoptovali teta a strejda.Zatím co je miluje velmi hodně,byly předtím proti aby Sora jela sama do U.S.A ale nakonec jim SOra řekla že tohle byl její největší senmkdyž ještě jichí rodiče žili a nakonec jí to dovolili.Skutečnous že vidí Foola,znamená to že je předurčená stát se pravou Kaleido Stage.
Obrazek Layla Hamilton-Její věk je 17let.Výška 173cm a její specialista je arkobatka.Její koníček je stejný jako Sory Intenzivní tránink.Narodila se v Americe.Layla Hamilton je velká hvězda Kaleido Stage.Layla spolupracovala s Yurim ale pak se Yuri spiknul a chcěl zničit Kaleido Stage,kvůli toho že při tréninku s Kalosem jeho otec zemřel a obviňoval z toho činu Kalose.Layla něco cítí k Yirimu ale její pýcha je nedovolí vyslovit.Její osobnost je někdy chladná.někdy veselá a někdy spolupracující.Je moc osamněla a tak nevěří v kamarádství.Od Layla otec je velmi významný obchodník,který sponzoruje Kaleido Stage,ale nikdy se nepříšel podívat na svoji dceru a na to jak vystupuje a z toho je Layla moc smutná.

Mia Guillem-Její věk je 16let.Narodila se v Holandsku.Její koníček je vytvářet nové a vylepšené představení.Její výška je 163cm.Mia by ráda dala do představení více literatury a dramatu.Sora a Anna přišla do Kaleido Stage stejně jako Mia.

Anna Heart-Její věk je 16let.Pochází z Ameriky a má 170cm.Její specialita je rozesmát lidi v každém případě.její sen je rozesmát každého.Anna je dcera jednoho známeho komika.Anna přišla do Kaleido Stage stejně jako Mia a Sora.Jsou z nich nejlepší kamarádky.Anna cítí,že její povinost je pobavit diváky v Kaleido Stage.

 

ObrazekKen Robbins-Jeho věk je 18let.Narodil e v Americe a měří 175cm.Jeho povinost je Správce a fyzický treném Kaleido Stage.Kdyby vystupoval jako akrobat ale někde se říká že má srdeční potíže někde zase něco jinýho Pravda je že má srdeční potíže ale i tak vystupoval jako akrobat ale jednoho dne se zranil a už nemohl vystupovat.Ken je největší podporovatel Sory a dělá pro ní všechno co může splnit.Jak už víme je do ní zamilovaný :)

Kejlíř-Pochází z Francie a má 30cm.Jeho koníček je rozčilovat a obtěžovat Soru :).Jeho spocialita a povinost je věštění z karet.Kejlíř může být viděň jen vybranou osobou,která je vyvolená stát se Kaleido Star.Fool hledá pravou Kaleido Star,která se pokusí předvést Legendární Akrobatické číslo.

Obrazek

Yuri Killian-Partner Layly.On je vždy laskavý vůči Sory a vždy ji zachraňuje.Jednou e spiknul proti Kaleido Stage a chtěl aby to zkrachovalo a jednou bych takém majitelem KS.

Kalos Eido-Kalos založil Kaleido Stage díky tomu,že dostal peníze od pojišťovny z toho,že kdyby byl také akrobatem ale poranil si prsty a nemohl vystupovat.Je prvním a také posledním majitelem Kaleido Stage.

Sarah Dupont-Hlídačka v Kaleido Stage,pracuje také jako zpěvák v Kaleido Stage.Sarah má silnou vášeň pro bojové umění.

Policajt-Vždy má skvělé načasování kdy se setká se Sorou.Miluje Marii.

ObrazekMarion-Marionova matka byla skvělá na visuté hrazdě.Ale byla zabita,když skákala na trampolíně a spadla na záda.Od té doby Marion nestoupla na trampolínu ale jednoho dne jí vyděl táta na trampolíně a byl takový posmutnělý ale to je pak vyřešilo.její otec pomáhá budovat úžasné soupravy na kterém se pak hraje vyspoupení.Marion rozumí Jonatanovi.

Jonatan-Jonatan je talisman Kaleido Stage.Soraho našla na pláži a pomohla mu se uzdravit a pak nakonec s nimi zůstal.Jednoho dne vystupoval spolu s ostatnímy Kaleido Stage.

ObrazekRossetta Passel-Rossetta je velmi talentované děvče.které se stalo mistriní světa v diabolu.Je to pyšná dívka,která se se moc neusmívá.její nejlepší kamarádka,která ji ve všem podporuje a pomáhá ji je Sora




 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

znamka tveho blogu;4-

(sora naegino, 14. 5. 2010 16:11)

me jen vadi,ze to mas napsany strasne svetlim pismenem a ono to dost skodi na oci,ze to nejde ani precist...takze dostavas ;4-

Re: znamka tveho blogu;4-

(terka, 2. 12. 2011 22:34)

jestli ti neco vadi, kup si bryle! nemuzu za to, ze driv tu bylo tmave pozadi a slo to na nem pekne videt, holt jsem necekala, ze tu jeste nekdo chodi, je tu spousta kravin a nesmyslu, ktere jsem tvorila jak mi bylo.. nevim kolik.. 10? tedy pred 5ti lety? cca.. kvuli tobe, nejaky namysleny frfne to menit nebudu :P

Re: znamka tveho blogu;4-

(terka, 2. 12. 2011 22:35)

kdybys byla chytra, oznacis si to :DD

kaleido star

(lenka, 31. 1. 2008 14:17)

super fotecky skoda ze kaleido stage uz nedavaji

sssssssss

(ssssssss, 16. 1. 2008 20:11)

traparna to ma bejt grant kanon